Aluevaalit 2022 – Vantaa-Kerava

Kannatan talouden tasapainottamista julkisten menojen järkeistämisellä ja yhteistyön tekemisellä julkisen-, yksityisen- ja kolmannen sektorin toimijoiden kesken – mahdollisuuksien mukaan. Mielestäni julkisen sektorin kannattaa tuottaa vain ne palvelut, joita ei ole järkevää tuottaa yksityisellä sektorilla. Näin liikutaan teoriassa kohti tilannetta, jossa yhteiskunta toimii taloudellisesti optimaalisesti, eikä veroja kerätä turhan takia.

Näin ollen on helppo ymmärtää, etten ollut kovinkaan innoissani kuullessani, että maamme päättäjien ratkaisu Soteuudistukseen on maan jakaminen aluevaltuustojen johtamiin hyvinvointialueisiin. TAAS lisää byrokratiaa, kun sitä on ennestääkin vaikka muille jakaa. Turhauttavaa.

Mutta toisaalta, kun näin nyt on päätetty tehdä, niin aluevaltuustoihin on äärimmäisen tärkeää saada mukaan ihmisiä, joilla on oikeanlaista osaamista. Tarvitaan sosiaali- ja terveysalan, pelastustoimen ja poliisin asiantuntijoiden näkemyksiä turvaamaan vastuualueen toiminnot ja niiden kehitys, sekä talouden ja kansantalouden asiantuntijoita varmistamaan, että yhteiskunnan varoja käytetään järkevästi ja toimintaa kehitetään kestävällä tavalla.

Mielestäni aluevaltuustoissa on äärimmäisen tärkeää varmistaa, että sote- ja pelastuspalvelut ovat kaikkien alueella asuvien saavutettavissa -mahdollisimman tasapuolisesti. Palveluiden saavutettavuus varsinkin sotepuolella edellyttää resurssien varmistamista. Tällä hetkellä useat kunnat painivat akuutin resurssipulan kynsissä. Varsinkin sairaanhoitajista ja sosiaalityöntekijöistä on monissa kunnissa huutava pula. Uskon, että tähän haasteeseen olisi mahdollista vastata nopeasti tekemällä tiiviimpää yhteistyötä yksityisen- ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Lisäksi budjetin tasapainottaminen sote-palveluiden sisällä esimerkiksi ohjaamalla varoja hallinnosta hoitotyöhön olisi syytä ottaa harkintaan. Myös pelastustoimessa palkkaus on muodostumassa ongelmaksi. Todella monet palomiehet tekevät kahta työtä ja kamppailevat jaksamisen kanssa. Meidän tulisi miettiä laaja-alaisesti, miten hyvinvointialueiden vastuulla olevien organisaatioiden toimintaa saataisiin virtaviivaistettua niin, että enemmän varoja saataisiin ohjattua taustabyrokratiasta tekijöille ja turvata siten työntekijäresurssi ja heidän hyvinvointinsa.

Itselläni on KTM-tutkinnon, yrittäjätaustan ja finanssialalla työskentelyn kautta vankka taloudellinen osaaminen, sekä jonkin verran kokemusta VPK-toiminnasta Suomessa ja räjähteisiin liittyvistä hälytystehtävistä kansainvälisessä kriisienhallinnassa. Lisäksi istun tällä hetkellä varsinaisena jäsenenä Itä-Uudenmaan Poliisin kuntien neuvottelukunnassa Vantaan Kokoomuksen edustajana.

Uskallan luvata, että minua äänestämällä saat äänellesi vastinetta.

Norppalive somessa:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *