Miksi kunnallispolitiikkaan?

Maailma on ollut viimeisen vuoden ajan outo paikka. Korona on tehnyt tuhojaan ja sitä seuranneet rajoitukset ovat sulkeneet kokonaisia toimialoja ja aiheuttaneet ihmisille huolta tulevaisuudesta niin terveyden, kuin taloudenkin näkökulmasta. Olen seurannut huuli pyöreänä vasemmistohallituksen toimia, kun tukea ja ymmärrystä on löytynyt EU:n elvytysvälineelle, julkisen sektorin työntekijöille, sekä ulkoministerin sotkuille – mutta yksityinen sektori on saanut niskaansa vain kylmää vettä ja syyllistämistä. Lupauksista huolimatta.  Hallitus ilmoitti vajaa vuosi sitten jättimäisestä tukipaketista ja silloinen valtiovarainministeri Katri Kulmuni lupasi, että yksikään yritys ei ajaudu tämän kriisin takia konkurssiin. Tapahtuma-alan, ravintola-alan ja usean muun toimialan työntekijät ja yrittäjät voivat jo nyt kertoa lupausten pettäneen aikaa sitten. Lomautuksia ja konkursseja on jo nähty reilusti – ja pahin taitaa valitettavasti olla edessä.
Taistelu koronaa vastaan vaatii ymmärrettävästi rajoituksia, mutta vastapainoksi tulisi myös löytyä työkaluja yritysten toimintaedellytysten varmistamiseen ja ihmisten työpaikkojen säilyttämiseen. Muuten edessä on vielä monta inhimillistä tragediaa, kun turvaverkko pettää. Pelkään pahoin, että hallituksen edellytykset talouskriisin johtamisessa onnistumiselle ovat samaa luokkaa taannoisten maski- ja rokotetilausten kanssa. Sen sijaan, että tuotannontekijöille tai yritysverotukselle olisi tehty edes väliaikaisia helpotuksia, on pöydällä ollut polttoaineveron korotus, turvetuotannon alasajo, ravintoloiden lisärajoitukset sekä yksityisten osakeyhtiöiden osinkoverotuksen kiristäminen. Täysin edesvastuutonta. Ja väärin. Vanne kiristää päätä!

 Valtiotason politiikkaan on kunnallispolitiikasta pitkä matka, mutta tämän hallituksen toiminnan seuraaminen on saanut vatini nurin. Haluan olla osaltani tekemässä Vantaalla päätöksiä sen eteen, että meidän kaupunkimme houkuttelee mahdollisimman paljon yrityksiä ja investointeja, jotta onnistumme yhdessä luomaan työpaikkoja, lisäämään ihmisten ostovoimaa, sekä huolehtimaan hyvinvoinnista. ILMAN veronkorotuksia. Uskon myös, että kuntapolitiikassa tarvitaan talousasioiden ja riskienhallinnan ammattilaisia tuomaan osaamista hankinta- ja kilpailutusasioihin, sekä investointipäätöksiin.

Norppalive somessa:

Ota osaa keskusteluun

2 kommenttia

  1. Vähän ihmettelen, oletko väärässä puolueessa. Kokoomus kannattaa EU:n elvytysvälinettä ja on aina ollut EU-myönteinen puolue (hyvä niin). Se on meille pienen Suomen asukkaille aika tärkeä kv-poliittinen yhteisö.

    1. Hei,

      Olen koulutukseltani ekonomi, ja pyrin ajattelemaan poliittisia kysymyksiä ennen kaikkea talouden näkökulmasta. Yhteinen lainanotto ja velkaelvytys täysin eri tavalla toimivien ja erilaisia kulttuureita edustavien maiden kesken ei mielestäni edusta kestävää talouspolitiikkaa. EU:n periaatteena sen perustamisesta asti on ollut se, ettei EU yhteisvelkaannu. Nyt sitä periaatetta ollaan rikkomassa.

      Tässä kahden tutkijan näkemykset aiheeseen liittyen Kokoomuksen julkaiseman Verkkouutisten artikkelissa: https://www.verkkouutiset.fi/tutkijat-isssa-eun-periaate-rikottu-velkaa-voidaan-ottaa-lisaa/#05b6bbcd

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *